X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA
GUiA ALTERNATIVA DE FALLeS

Les altres Falles

15/03/2012 "No tot ha de soroll, mascletades i ofrenes! Hi ha oferta cultural aquests dies i comissions diverses que destaquen i es diferencien de les altres per respectar el medi ambient o per tenir un fons social..."

VALENCIA. Les Falles, aquesta festa tan odiada com estimada pels valencians, ja són ací i en AU us volem proposar de viure-les d'una altra manera. Perquè sí, amics, no tot ha de soroll, mascle- tades i ofrenes! Hi ha oferta cultural aquests dies i comissions diverses que destaquen i es diferencien de les altres per respectar el medi ambient o per tenir un fons social, també n'hi ha que són reivindicatives, amb acti- vitats culturals de qualitat.

Destaquem les Falles Populars i Combatives', una proposta de festa autogestionada fruit del treball conjunt de diversos col·lectius de la ciutat de València, que al llarg dels anys ha anat consolidant-se com una alternativa de les falles oficials. Enguany tenen activi- tats programades com ara albades de benvinguda, Estellés vs Fuster (cants, cassalla i aforismes), calço- tada popular i concerts, destacant el d'Obrint Pas el diumenge 18 (+info: fallespopulars.org).

Falles alternatives o experimentals com la d'Arrancapins o la de Mossén Sorell-Corona ja tenen una llarga trajectòria cridant l'atenció amb els seus originals monuments. Aquesta última plantarà una falla de l'artista Anna Ruiz que experimenta amb materials tradicionals, seran uns caminants acabats amb diferents teixits que s'eleven sobre l'asfalt. Per a resumir els artistes i falles a desta- car en aquesta línia són:

  • · Miguel Arraiz (Falla Castielfabib- Marqués de Sant Joan)
    · Anna Ruiz (Falles Mossén Sorell- Corona, Mossén Sorell-Corona infantil i Plaça de Jesús junt G. Nardin)
    · Giovanni Nardin (Falles Lepanto - Guillem de Castro, Plaça de Jesús junt Anna Ruiz i Castielfabib- Marqués de Sant Joan infantil)
    · Alberto Ferrer (Falla Murillo- Palomar)
    · Víctor Valero (Falla Ripalda- Beneficència-Sant Ramon)
    · Miguel H (Plaça de Jesús infantil) Els artistes (de Projecte Encés) han presentat també en l'Exposició del Ninot (oberta fins al 14 de març en l'esplanada de Nuevo Centro) unes caixes de les que s'utilitzen per al magatzematge i trasllat d'obres d'art. Una acció per a sorprendre i incitar a la reflexió del públic

I si parlem de festa, les revetles a mitjanit de la falla Corona (carpa instal·lada en Guillem de Castro, enfront de la Beneficència) no te les pots perdre: dia 10 amb Acid Queen DJ, el 17 la actuació del grup Rascanya de folk i el 18 La Revetla Moderna (batejada així pel públic), una sessió dedicada al públic hipster, al dia de les últimes tendèn- cies musicals amb Alt3rnand DJ. Cercant més innovació i cultura podrem acostar-nos al Museu Valencià d'Etnologia on fins al dia de Sant Josep podem veure l'exposició Falles en 3D. AU

Para más información, Agenda Urbana

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad
publicidad