VALÈNCIA. La Universitat de València ha signat hui un conveni de col·laboració amb la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques; la Secretaria d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa del Ministeri d'Economia i Competitivitat; la Fundació Rafael del Pino; el BBVA, i la Fundació Privada d'Economia Analítica.
L'objectiu del conveni és el de desenvolupar models econòmics i altres eines d'utilitat per a l'anàlisi, disseny i avaluació de les polítiques públiques destinades a promoure l'estabilitat macroeconòmica i la plena ocupació, el creixement econòmic, la cohesió regional i la convergència amb els països del nostre entorn.
El vicerector d'Economia de la Universitat, Máximo Ferrando, ha assistit a la firma del conveni celebrada en la sala de juntes de la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Els investigadors de l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat de València, José I. Boscá i Javier Ferri, realitzaran tasques d'assessorament i anàlisi per a les dues secretaries d'Estat.
En el marc del conveni es pretén actualitzar i estendre el model macroeconòmic de simulació denominat REMS (acrònim de "Rational Expectations Model of the Spanish Economy"). REMS és un model dinàmic d'equilibri general dissenyat per a la simulació i l'avaluació de polítiques macroeconòmiques en l'economia espanyola. El model va ser desenvolupat en 2007-08 per un equip d'investigadors de l'IEI, al costat de tècnics de l'aleshores Ministeri d'Economia.
El model s'està utilitzant en els últims anys com una eina de simulació de mesures de política econòmica i, per tant, com un instrument d'avaluació prèvia de la viabilitat de les mateixes. En aquest conveni es pretén desenvolupar el model perquè permeta prestar una especial atenció al paper del sector financer i a la interacció de l'economia espanyola amb la resta de la UE.
El conveni serà cofinançat per la Fundació Rafael del Pino i pel BBVA. En ell participen també investigadors de la Fundació Privada d'Economia Analítica de Barcelona, el treball de la qual se centrarà en l'avaluació i disseny de polítiques de cohesió regional.
Actualmente no hay comentarios para esta noticia.
Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.
Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.