X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA
Partido socialista: en busca de un lider

Manuel Mata lanza el
'Manifiesto Esperança Socialista'

VALENCIAPLAZA.COM. 11/12/2011 El exdiputado autonómico da una paso más en su estrategia para disputarle a Jorge Alarte el liderago del principal partido de la oposición publicando un manifiesto en el que expone su posición básica ante el difícil momento por el que atraviesa en PSPV-PSOE

VALENCIA. El exdiputado autonómico da una paso más en su estrategia para disputarle a Jorge Alarte el liderago del principal partido de la oposición publicando un manifiesto en el que expone su posición básica ante el difícil momento por el que atraviesa en PSPV-PSOE

Texto íntegro del comunicado:

"ESPERANÇA SOCIALISTA

En 1991, amb certa incredulitat, els socialistes assistirem a la presa de l'Ajuntament de València per la dreta. El mateix va succeir en molts dels municipis en els quals havíem governat des del 1979. En 1995 vam perdre la Generalitat, també la resta de capitals de província, les diputacions i més ajuntaments. El que erròniament considerarem com un "accident", va resultar ser una tendència imparable. Aqueix minvant recolzament electoral, amb menudes variacions, ens ha portat, en les eleccions municipals i autonòmiques de 2011 i les recents eleccions generals, a obtindre els pitjors resultats de la nostra història des de les eleccions de l'any 1977.

NO PODEM SEGUIR AIXÍ
Identifiquem les causes, fem autocrítica i enfrontem-nos a l'adversitat. Quantes més competències adquiria la Generalitat i, pitjor les gestionava el PP, més recolzament electoral obtenia. A major llunyania de la renda dels valencians de la renda mitjana per càpita nacional, a majors cotes de balafiament, a major destrucció del sistema financer propi, a menor teixit industrial, a menor pes de l'agricultura, a més obscurantisme, a major deterioració dels serveis públics, fins i tot a major corrupció, major era el seu recolzament electoral i major la desafecció dels electors socialista a les sigles i líders que els representen. Sense perfil polític propi, el PSPV ha perdut gran part de la seua credibilitat malgastant la confiança de molta gent.

Avui les dretes europees, espanyola i valenciana tenen el terreny abonat per a aprofundir en les polítiques que han portat a la concentració del poder i de la riquesa en poques mans, obrint àmplies bretxes socials i amb un control cada vegada més aclaparador dels drets i llibertats. De continuar per aquesta deriva, és la pròpia democràcia la que corre perill.

UN PUNT D'INFLEXIÓ
El resultat d'aquestes eleccions generals ha de ser un punt d'inflexió. Tenim l'obligació de donar urgent resposta des de l'esquerra i des del nostre valencianisme a les esperances dels nostres ciutadans i ciutadanes. El PSPV, un partit d'esquerres, ha d'exercir la política com una responsabilitat que s'ha de renovar cada dia.

No podem seguir sumant renúncies. No podem seguir cedint posicions per temor a perdre algun vot, i després acceptar resignadament la pèrdua de centenars de milers per aqueixes mateixes raons.

Cal que les polítiques socials estiguen per davant dels beneficis comptables. Les persones primer i l'economia al seu servei. Cal elaborar polítiques amb les quals els ciutadans se senten segurs enfront de la delinqüència, enfront de l' infortuni, la malaltia, els atropellaments dels poderosos, dels especuladors, de les empreses de serveis, del sistema judicial, del dany ecològic, del canvi climàtic. Cal lluitar decididament contra les desigualtats.

CAL CANVIAR
És el moment de canviar i modernitzar el programa i l'organització dels socialistes per a preparar el futur. Cal concretar una proposta política nova que ens aprope als nostres suports tradicionals i sume noves forces. Una proposta amb la qual es puguen identificar la majoria dels valencians i que, a més, puga col·laborar amb eficàcia a que el PSOE aconseguisca els mateixos objectius.

Hem d'alliberar-nos de les nostres pors conservadores, sense vacil·lar en combatre l'ona de neoliberalisme que recorre Europa, i poder lluitar per un demà millor des dels nostres valors i principis, col·locant la lluita contra les desigualtats en l'epicentre de l'acció política.

Solament el socialisme democràtic pot ser l'esperança de la humanitat, esperança per a creure que hi ha futur i noves oportunitats, esperança necessària i urgent. Els valors democràtics i socialistes de solidaritat, llibertat i lluita per la igualtat mai envelliran. Hem de contribuir perquè l'esquerra valenciana tinga un nou "relat", emocional, èpic, transformador i progressista en la seua essència.

Tot açò no ho podem fer sols. El nostre model de partit s'ha anat allunyant d'una societat cada vegada més diversa, més plural, més crítica, més heterodoxa. Un model basat en el poder omnímode del Secretari General, amb una extrema jerarquització i una militància que s'ha tornat acrítica per excés de responsabilitat mal entesa, amb sensació creixent de pèrdua de protagonisme. És un model que ha suposat la pèrdua sistemàtica de militants, el seu allunyament del cos electoral i la desafecció dels sectors més dinàmics de la societat. Un model que ja no serveix.

PROU
Hem de dir prou. Ara, la nova derrota electoral ens exigeix redreçar el rumb, construir la necessària alternativa política i social, comptant amb les opinions dels militants i els no militants, obrint-nos realment a la ciutadania. Ara cal construir aqueix somni valencià que no pot ser altre que l'esperança socialista, el socialisme dels ciutadans.

Avui alcem la veu i fem una crida als militants, als votants, a les ciutadanes i ciutadans compromesos, als intel·lectuals, als artistes, als professionals, als estudiants, als aturats, als sindicats i organitzacions socials progressistes, i a tots aquells que confien que un futur millor és possible: construïm junts un nou projecte socialista des de l'absoluta i radical igualtat dels homes i dones que ho integren. Hem de superar tots els obstacles perquè açò siga possible.

Ha arribat el moment en què els nostres dirigents arriben als càrrecs orgànics en funció del mèrit i la capacitat, amb compromís social constatat, amb l'honradesa, la democràcia, la llibertat i la igualtat com a banderes.

És necessari que el futur Secretari General del PSPV siga triat en unes primàries, amb vot directe i secret, a doble volta i en les que participen els militants i els qui s'identifiquen amb les nostres idees en una convocatòria pública i ciutadana.

El nostre partit ha de ser i estar obert, ha d'escoltar a tots els moviments socials i a la ciutadania, organitzada o no, que reclamen ser atesos per la política. Cal reconstruir la nostra estructura comarcal com a signe de la nostra identitat. Els socialistes valencians hem de contribuir als grans debats als que necessàriament s'ha de sotmetre l'esquerra espanyola i europea. Avui la clau és cercar una resposta a la crisi, allunyada dels postulats dels qui la van causar, assentant les bases perquè el socialisme democràtic relleve al pensament únic dominant.

Des d'Esperanzça Socialista, el somni valencià, creu que ens podem trobar en una joventut del socialisme democràtic, comptant amb tots, amb aqueixa urgència que requereix l'esperança i aqueixa intel·ligència i gosadia que requereix la construcció del demà.

Convoquem a les i els socialistes, al conjunt de les persones progressistes que tenen esperança de canviar el món a subscriure aquest manifest i, junts, emprendre el canvi del socialisme valencià".

Comparte esta noticia

3 comentarios

Pedro Garcia escribió
20/01/2012 11:48

¿No crees que ha llegado la hora de dejar de lado los discursos llenos de "valores" y "animos al trabajo colectivo" que, por el resultado, mal desde Psoe y bien desde PP, cada dia tienen menos valor entre la poblacion? ¿ No toca ya decir que vamos a hacer en concreto con la economia, con los presuntos corructos (antes de ser juzgados) y que proyecto de Pais vas a realizar, antes de pedir nuestro apoyo para que te prestemos nuestros votos?

Felip escribió
11/12/2011 22:17

Espere que el PSPV torne a ser d'esquerres i que represente al País Valencià.

Flora Sanz Sánchez escribió
11/12/2011 12:34

Soy miembro de la Plataforma EPERANZA SOCIALISTA y agradezco que lo hayais publicado. mucho en la difusión de nuestro manifiesto, en el que como veis se recogen nuestras propuestas y aspiraciones. Saludos.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad