X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

La Universitat d'Alacant guanya la VI lliga de debat

01/05/2010 L'equip campió s'ha imposat a la final a l'equip de la Universitat de Lleida, amfitrió de la sisena edició de la competició, que ha comptat amb la participació d'equips de 10 universitats.

VALENCIA (VP). La VI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives ha finalitzat amb la victòria a la final de l'equip de la Universitat d'Alacant, que s'ha imposat a l'equip de la Universitat de Lleida. Es tractava de la segona ocasió que la UA i la UdL s'enfrontaven a la final de la Lliga. La primera va ser l'any 2007, a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i en aquell cas la victòria va correspondre també a la UA.

L'equip campió està format per Andreu Sentí i Pons (capità) i Jordi Doménech i Doménech, tots dos estudiants de Filologia Catalana; Edith Guerrero Hidalgo, estudiant de Dret i David Navarro Fernández, de Traducció i Interpretació. L'equip subcampió està format per Manel Hervàs Portugal (capità), Josep Capell Piró, Arnau Galceran Serra i Anna Sanmartí Palau, tots ells estudiants de Dret. L'equip guanyador rebrà 2.500 euros, mentre que l'equip finalista rep 1.200 euros.

El jurat de la final ha estat presidit pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas. També han format part del jurat el director de la Casa de les Llengües-Linguamón, Antoni Mir; el periodista i ex director de «La Vanguardia», Lluís Foix, i l'escriptora Rosa Fabregat, així com els dos caps de jutges de la competició: la metgessa Anna Albó i el periodista Pere Miquel Campos.

A més, l'alumne de la Universitat de Barcelona Marc Grifell Guàrdia, estudiant de Medicina, ha estat guanyador del trofeu al millor orador de la competició, atorgat pel jurat, mentre que la Universitat de Barcelona ha obtingut el premi al millor equip, que és seleccionat per votació dels propis participants.

La sisena edició de la competició, organitzada per la Xarxa Vives, s'ha desenvolupat del 26 al 30 d'abril a la Universitat de Lleida, amb la participació d'equips de 10 universitats. «Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra?» ha estat el tema de debat d'aquesta edició, i l'equip guanyador ha defensat la posició «a favor» en el debat decisiu. Tots els debats de la competició s'han pogut seguir en directe a través del web de la Xarxa, www.vives.org.

Com a novetat, enguany ha assistit a la final de la competició l'equip guanyador de la primera edició de la Lliga de Debat d'instituts d'ESO de la comarca de L'Alacantí, representant de l'institut de Mutxamel. Organitzada per La Cívica-Escola Valenciana amb la col·laboració de la Xarxa Vives, aquesta lliga va tenir lloc a principis del mes de març i es basa en el model establert per a la competició universitària. Abans de presenciar la final d'avui, els alumnes de Mutxamel han estat rebuts pel president de la Xarxa i rector de la UdL, Joan Viñas.

La competició té l'objectiu de fomentar l'ús de la paraula entre l'estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l'enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s'ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els debats s'han desenvolupat a la Sala Víctor Siurana del Rectorat la Universitat de Lleida. Els equips inscrits en aquesta edició han correspost a les universitats d'Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Lleida, Internacional de Catalunya, Miguel Hernández d'Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València i Pompeu Fabra.

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad