X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

La Universitat de València i la Politècnica reben 8 milions d'Innocampus per a desenvolupar el Campus d'Excel·lència

03/11/2010

VALÈNCIA. La Universitat de València i la Politècnica han obtingut 8 milions d'euros del Ministeri de Ciència i Innovació, dins del programa Innocampus, per a desenvolupar el VLC-Campus d'Excel·lència Internacional. La xifra l'ha anunciada hui el ministeri que dirigeix Cristina Garmendia i amb aquesta xifra s'arriba als 13,3 milions concedits enguany pel Govern central al projecte.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha mostrat la seua satisfacció "per haver rebut els 8 milions que representa el 100% del que havíem sol·licitat. Uns diners que repercutiran en el desenvolupament del projecte de Campus d'Excel·lència i més directament en les seues tres plataformes: la salut, la sostenibilitat i les tecnologies de la comunicació". En el mateix sentit s'han manifestat els vicerectors Antonio Ariño, de Planificació i Igualtat; i Pedro Carrasco, d'Investigació i Política Científica, que han recordat, a més, que l'ha iniciativa enviada ja estava molt ajustada: "S'ha demanat el que s'ha considerat necessari, tenint, a més, en compte que es tracta de crèdits retornables amb interessos".

El que aporta la Universitat de València al Campus d'Excel·lència

La Universitat de València ha rebut enguany, a més del 5,3 milions compartits amb la Politècnica i el CSIC, concedits pel Ministeri d'Educació el passat 21 d'octubre en obtindre el Campus d'Excel·lència Internacional, els quatre milions (la meitat dels 8 milions) que acaba de concedir-li el Ministeri de Ciència i Innovació a través del programa Innocampus. En els dos casos es tracta de crèdits retornables amb interessos.

A banda, la Universitat de València va rebre l'any passat els tres milions d'euros com a subvencions en el subprograma B del Campus d'Excel·lència atorgat pel Ministeri d'Educació (la Politècnica també en va rebre un) i en passar a la segona fase, juntament amb la Universitat Politècnica, la Universitat va aconseguir quatre milions més (del total de huit) en forma de crèdits retornables sense interessos. En total, onze milions d'euros que la Universitat de València aporta al Campus d'Excel·lència més la part proporcional dels 5,3 milions.

Innocampus és una de les convocatòries incloses en el Pla Innovació 2010, que s'emmarca en l'Estratègia Estatal d'Innovació. Aquest programa busca millorar la qualitat de les universitats espanyoles i la integració de les seues capacitats amb els agents de ciència i tecnologia espanyols, tenint com a principals objectius fomentar l'especialització i el lideratge internacional del sistema d'I+D+i espanyol.

Amb aquesta convocatòria, el Ministeri de Ciència i Innovació pretén augmentar la capacitat d'atracció a les universitats d'investigadors, centres d'I+D+i i empreses d'alt valor afegit. Les ajudes estan destinades a finançar costos d'adquisició d'equipament científic o tècnic, despeses d'edificis i infraestructures per a I+D+i, subcontractacions exclusivament derivades del projecte i costos de generació o manteniment de patents que s'originen com a conseqüència del desenvolupament tecnològic del projecte.

El programa Innocampus implica una actuació coordinada entre el Govern, les comunitats autònomes, les universitats i els agents socials i econòmics. A la convocatòria Innocampus 2010 s'han presentat les universitats que disposen de la qualificació Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) obtinguda en la convocatòria CEI 2009, i les que han estat seleccionades enguany per la comissió tècnica del Ministeri d'Educació en la seua convocatòria de 2010.

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad