X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA
opinión

Fabra i el seu portal: Un ridícul molt transparent

FRAN FERRI (*). 10/06/2014 "Només cal visitar 'GVA Oberta' per adonar-se que no és més que un conjunt d'enllaços, poca informació i molta propaganda..."

VALENCIA. El President Fabra va presentar ahir el Portal "GVA Oberta". Un portal que ja va ser anunciat com la mesura estrela del Consell en l'últim Debat de Política General, i que ja ha sigut utilitzat com a excusa per a negar documentació a l'oposició. I bé, ahir va arribar el gran dia. Potser siga casualitat, però la presentació del Portal arriba uns dies abans que tornem a parlar de transparència a Les Corts.

Dimecres es debat en el Ple del parlament valencià la proposició de Llei de Transparència i Govern Obert que hem impulsat des de Compromís i que ha comptat amb l'ajuda de més de 100 aportacions ciutadanes, tant de particulars com de moviments organitzats com ara Govern Obert.

Fran Ferri, diputado de CompromísNo m'estendré massa sobre el (pobre) contingut del portal. Només cal visitar "GVA Oberta" per adonar-se que no és més que un conjunt d'enllaços, poca informació i molta propaganda.

Sí que m'agradaria reflexionar sobre un fet: la presentació del portal de transparència és un símbol del que significa el govern de Fabra.

En primer lloc, amb el nou portal hem pogut comprovar una vegada més la incompetència d'un govern esgotat. Un govern que sembla més preocupat de preparar-se els anys d'oposició que de complir amb la seua tasca d'exercir de govern. ¿Com podem explicar, si no és per incompetència, que la web tardara més d'una hora en estar disponible i que compte amb enllaços trencats i seccions "en construcció"?

El portal també posa de relleu el sucursalisme del govern del PP al Govern central. Fabra torna a actuar a remolc del que dicta Madrid. En el portal només es penjarà allò que exigeix la Llei estatal de Transparència, i es deixa per a 2015 (quan segurament el PP ja no governarà) qualsevol ampliació dels continguts. Ens trobem, per tant, amb un govern valencià que es dedica a aplicar les lleis que decideixen uns altres en lloc de dur endavant iniciatives polítiques pròpies pensades des d'ací per a les necessitats de la societat que els va triar com a govern.

Portal de la transparencia

Finalment, el portal de "transparència" simbolitza també la impostura d'un govern que no es creu allò que predica. Les frases buides que va pronunciar ahir el President Fabra sobre la transparència i exemplaritat que reclama la ciutadania queden grotesques al costat de les més de 20 sentències contra l'opacitat del Consell que han guanyat els partits de l'oposició. Una de les últimes, precisament, sobre la negativa del Consell de lliurar la documentació sobre el viatge de Fabra al Roland Garros.

En definitiva, ahir el govern valencià va tornar a fer el ridícul sent fidel als valors que resumeixen el seu dia a dia: la incompetència, el sucursalisme i la impostura. No són transparents, però com a mínim, el seu ridícul sí que ens ha quedat clar com l'aigua.

__________________________________________________________________________________

(*) Fran Ferri es portavoz adjunto en Les Corts Valencianes de Compromís

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad