X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

El Quintet de Vent de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València participarà en el festival francés Eurochestries

27/07/2010

VALÈNCIA. El Quintet de Vent de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València participarà, entre els dies 1 i 13 d'agost, en el festival Eurochestries, que té lloc a Charente Marítim (França). Aquest certamen, creat l'any 1989 amb l'objectiu de promoure la pràctica orquestral dels joves de 15 a 25 anys, mitjançant l'intercanvi internacional, és un dels més consolidats per als joves músics i reuneix orquestres de tot el món.

La formació valenciana és l'únic grup espanyol i l'únic quintet, ja que aquest certamen aplega orquestres completes i cors, no instrumentistes de manera individual.

El quintet, que ha estat elegit a proposta del festival mateix, ofereix a cada orquestra invitada la possibilitat de descobrir els compositors del seu país i el seu repertori propi a un públic ampli, ja que per a tots els participants s'organitzen diversos concerts que permeten a aquests joves mostrar la seua música. A més, els joves músics participen en tallers i tenen la possibilitat de treballar sota la direcció de diferents directors d'orquestra. En aquests 13 dies, la formació musical de la Universitat de València oferirà un total de nou concerts. En el seu programa interpretaran obres de compositors contemporanis com Francisco Bort i Antonio Faus.

El Quintet de Vent de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València es troba integrat per Diana Martí (flauta), Mercè Calderer (oboè), Borja Ordóñez (clarinet), Elena Pechuán (fagot) i Héctor Martínez (trompa).

Cal destacar que l'Orquestra Filharmònica de la Universitat, que aquest any 2010 compleix 15 anys, és una de les orquestres més rellevants en l'escena universitària espanyola. Cada any hi incorpora estudiants nous i ofereix una formació d'alta qualitat en interpretació orquestral per als vuitanta joves alumnes que la integren.

En els quinze anys que té d'història han format part de l'Orquestra més de 700 joves músics valencians. Actualment, molts d'ells ocupen places en orquestres professionals espanyoles i europees.

Les proves d'accés per a formar part de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València el curs 2010-2011 tindran lloc entre el 18 i 22 d'octubre. Els candidats no poden tenir més 23 anys i han de cursar, com a mínim, els últims anys del grau professional de música. Es valorarà positivament el fet d'estar cursant estudis universitaris. Més informació i bases: http://www.uv.es/pam

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad
publicidad