X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA
agenda

Christian Felber, el creador del model de la ‘Economia del Bé Comú' aquest dimarts a La Nau

18/02/2013

VALENCIA. El prestigiós economista i professor universitari austríac Christian Felber participarà demà dimarts, dia 19 de febrer, en els debats de Claustre Obert, que se celebren en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. La conferencia "Crisi econòmica i drets humans" es realitzarà, en l'Aula Magna, a les 18 hores, i s'organitza en col·laboració amb Amnistia Internacional.

L'acte estarà presentat i moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. L'entrada és lliure i limitada a l'aforament de la sala. A més la conferència podrà seguir-se en directe a través de la televisió de la Universitat.

Christian Felber (1972, Salzburg) és el creador del concepte d'Economia del Bé Comú (EBC), una proposta de desenvolupament social i econòmic alternatiu al Neoliberalisme, on prevalen valors humans i l'ètica, que centenars d'empreses i persones ja estan posant en pràctica en tota Europa. Professor universitari en la Universitat de Viena, és membre fundador del moviment de justícia global Attac (Àustria) a més de promoure la denominada Banca democràtica. Com a creador del concepte de l'EBC proposa reescriure les regles del sistema capitalista per altres alternatives basades en l'ètica, que hem de construir de forma global.

Felber representa un corrent de reflexió crítica sobre la situació del món actual i planteja un model totalment diferent basat en la sostenibilitat, solidaritat, cooperació i repartiment just de la riquesa en tots els àmbits. D'aquesta manera planteja un nou ordre econòmic, social i polític amb empreses més solidàries, igualitàries i ecològiques.

La clau per al creixement és que les empreses i organitzacions treballen com a instrument social més que com a màquines de fer diners, perquè l'actual sistema i model de creixement no funcionen. Tot això queda reflectit en el seu llibre La economia del bien común (Deusto, 2012), que ha tingut una gran repercussió, sobretot, en sectors polítics i econòmics.

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad