X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

La Universitat de València s'endinsa en Japó a través de tres dies d'activitats culturals

18/09/2010

VALÈNCIA. La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València acollirà, organitzat pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació, entre el 20 i 22 de setembre, diversos actes culturals per acostar-se a la cultura nipona. Sota el nom ‘Japó a la Universitat de València', durant aquests tres dies el públic entrarà en contacte amb la cultura d'un país que està molt de moda, però que continua sent un gran desconegut per a la majoria. Totes aquestes activitats son gratuïtes i es limitaran a la capacitat del Saló d'Actes

El programa s'obrirà el dilluns 20, a les 19 hores, amb una conferència a càrrec de la professora Monique Arnaud, que parlarà sobre el Noh, drama líric japonés nascut al segle XIV i vinculat a l'aristocràcia, en oposició al Kabuki i al Bunraku, formes d'entreteniment popular durant el període Edo (1603-1868). Tot seguit hi haurà una actuació de shimai, danses extretes del repertori d'aquest tipus de teatre medieval declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial de la Humanitat.

El dimarts 21 està prevista la realització de dos tallers de teatre ‘Noh', ambdós de caràcter gratuït i oberts al públic en general. El Consulat General de Japó ha col·laborat amb aquesta activitat, per a difondre un aspecte molt important i tradicional, que és una actuació peculiar i espectacular.

Les activitats conclouran el pròxim dimecres 22 amb una conferència de 17 a 18 hores impartida pel músic Leonard Etô, compositor i percussionista que ha col·laborat en les bandes sonores de pel·lícules com ara ‘JFK', ‘El Rey León', ‘La delgada línea roja o The Hunted', i ha actuat conjuntament amb artistes de la talla de Bob Dylan, Bon Jovi o el grup irlandés ‘The Chieftains'. Etô parlarà sobre el taiko (tambor japonés), i la conferència serà el prel·ludi del concert que oferirà la seua formació a les 20 hores. ‘Leonard Etô Blendrums', composada per percussió, claqué i saxo, descobrirà al públic valencià la màgia dels sons dels tambors orientals.

L'any 2009, el grup, integrat per percussió, claqué i guitarra, va realitzar un tour europeu per Alemanya, Suïssa i Itàlia que va tenir una gran acollida. En aquesta gira espanyola, la nova formació del grup ‘Blendrums', que ha canviat la guitarra pel saxo, barreja una volta més influències asiàtiques i occidentals, tradicionals i actuals.
La Fundació Japó, amb la Universitat de València, ha col·laborat en la presentació d'aquest grup tant conegut en l'àmbit de la percussió.

La jornada es completarà amb una sèrie d'activitats relacionades amb la cultura nipona, que tindran lloc de 18 a 20 hores, i de les quals podrà gaudir tot aquell que eixe dia s'hi acosti.

La Universitat de València imparteix classes de llengua i cultura japoneses a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació.

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad
publicidad