X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Santiago Auserón ofereix una conferència en La Nau de la Universitat

17/11/2012 La conferència podrà seguir-se en directe a través de la televisió de la Universitat de València

VALÈNCIA. El cantant, compositor i escriptor Santiago Auserón (Saragossa, 1954), excapdavanter del grup Radio Futura -entre 1980 i 1992-, participarà el pròxim dimarts, dia 20 de novembre, en l'espai de debat Claustre Obert de la Universitat de València, amb una conferència que porta per títol "Músiques en crisis. A propòsit de El ritme perdut i uns altres cantars". El debat, que arreplega el títol del seu últim llibre, que analitza la influència de la música negra en la cançó espanyola, començarà a les 18.30 hores en el Paranimf del Centre Cultural La Nau. L'entrada és lliure i limitada a l'aforament del recinte. La conferència també podrà seguir-se en directe a través de la televisió de la Universitat de València.

Auserón, que va ser distingit fa un any amb el Premi Nacional de Músiques Actuals del Ministeri de Cultura, serà entrevistat i presentat en aquest debat per Luis Puig, catedràtic de didàctica de les Matemàtiques de la Universitat de València. A més, el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, moderarà aquesta trobada amb un autor clau en la història musical espanyola. Cantant i compositor del grup musical Radio Futura (1980-1992), va ser qualificat per diverses emissores de ràdio i revistes especialitzades com el millor grup espanyol de la dècada dels 80, i millor grup espanyol dels últims 25 anys.

En 1993, Auserón va començar la seua carrera en solitari, sota el pseudònim de Juan Perro, i en la seua dilatada carrera musical ha aportat a la música temes tan emblemàtics, com ara Escuela de Calor, Semilla negra, La estatua del jardín botánico, La Bola de cristal o Annabel Lee.

Claustre Obert és un espai de trobada i debat creat per la Universitat de València amb la col·laboració del diari EL PAÍS per analitzar els temes d'actualitat social i econòmica, amb vocació plural i oberta.

Aquest debat de Claustre Obert coincideix amb l'exposició Covers (1951-1964). Cultura, joventut i rebel·lia, que acull el Centre Cultural La Nau fins el 20 de gener. Una exposició dedicada a la cultura, a la joventut i a la rebel·lia americana dels a cinquanta i primers seixanta per a reconstruir el relat sobre la joventut del rock, sobre els ídols d'ahir, a través de caràtules de discos, portades de revistes i diversos materials. En aquest sentit, la música d'Auserón, que ha transitat de l'avantguarda fins el blues sense oblidar els sons llatins, també ha marcat una època, i en aquest sentit, ha esdevingut un referent comparable a les icones musicals que el públic pot contemplar en Covers.

Comparte esta noticia

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad
publicidad