X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Els "tresors" de Valdés ixen de cases particulars per a exposar-se per primera vegada a l'Almodí

09/11/2012 L'Almodí de València inauguró este dijous l'exposició 'Manolo Valdés en les col·leccions valencianes', que reunix més d'una trentena de peces d'este artista -la majoria d'elles mai exposades anteriorment- que han estat cedides per ciutadans particulars

· FOTOGALERÍA DE LA INAUGURACIÓN

VALÈNCIA (EP/VP). Es tracta d'un acte "de gran generositat", ja que estes persones han accedit a traure de les seues cases els seus "tresors" més preats perquè s'exhibisquen al públic per primera vegada. Així ho ha destacat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Mayrén Beneyto, que ha presentat la mostra -que es podrà veure fins al pròxim 31 de març- al costat del comissari del projecte, Vicente Colom.

La selecció inclou 14 escultures i 17 pintures -totes pertanyents a particulars, excepte tres obres prestades per la Fundació Bancaixa- que permeten recórrer la trajectòria en solitari de l'autor des que va culminar la seua etapa a l'Equipo Crónica en 1881, després de la mort de Rafael Solbes, fins a l'actualitat.

El treball més antic està datat de 1983 i el més recent, el 2007. Al llarg d'este recorregut cronològic s'invita l'espectador a comprovar com Manolo Valdés (València, 1942) "va traure la bèstia que portava dins" i va incorporar progressivament a la seua producció les arpilleres, les masses de pintura i Las Meninas, que ha portat "fins a l'infinit" i que li han fet tan popular, ha assenyalat Colom.

CRITERI ESTÈTIC

El comissari ha subratllat que esta exposició porta un any de preparació i s'ha elaborat seguint un criteri "estètic i de qualitat". De fet, havia més col·leccionistes particulars que s'han oferit a cedir la seua obra però no s'han pogut penjar totes perquè el muntatge tinguera la necessària "amplitud".

Sobre esta qüestió, Beneyto ha apuntat que esta fórmula de treball que té la "solidaritat i generositat" dels ciutadans ha permés exhibir un conjunt artístic "meravellós" i sense els costos que suposa portar peces de col·leccions foranes d'un autor de la cotització i prestigi de Valdés.

En este punt, l'edil ha manifestat la seua voluntat que la programació expositiva del seu departament es mantinga en este nivell. "No farà falta que la gent se'n vaja a Madrid a veure col·leccions", ha exclamat.

Alhora, i preguntada per la possibilitat que esta iniciativa es repetisca amb altres artistes, ha comentat: "No em descobrisquen, estem treballant".

NO ES COBRARÀ ENTRADA

La regidora -que s'ha mostrat segura que Valdés visitarà esta mostra durant la seua exhibició- ha recalcat el seu "orgull" per poder brindar als valencians i als visitants una exposició d'este nivell i ha anunciat que, tot i que normalment l'entrada a l'Almodí causa, esta vegada no serà així perquè ningú es perda l'oportunitat de gaudir del qual ha qualificat com "el Sorolla actual".

Amb motiu de la mostra s'ha editat un catàleg que, a més de reproduir les obres seleccionades, inclou un text de l'especialista Tomás Llorens.

comentarios

Actualmente no hay comentarios para esta noticia.

Si quieres dejarnos un comentario rellena el siguiente formulario con tu nombre, tu dirección de correo electrónico y tu comentario.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad
publicidad