X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

La Unió de Periodistes Valencians censura l'Ajuntament de Barcelona per querellar-se contra el periodista valencià Vicent Partal

22/03/2011

VALÈNCIA. La Unió de Periodistes Valencians se solidaritza amb el periodista valencià Vicent Partal, director de Vilaweb, després d'haver sigut denunciat per l'Ajuntament de Barcelona per intentar aclarir el que va passar en el "cas Vilaró". El consistori i el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, demanen a Partal 180.000 euros per un delicte d'injúries.

Així mateix, la Unió de Periodistes censura aquesta actuació de l'Ajuntament de Barcelona per considerar-ho un intent de coacció als periodistes, tant pel desproporcionat de la indemnització com per la pròpia denúncia.

La Unió de Periodistes Valencians demana al consistori barceloní que retire la querella al considerar-la un atac a la llibertat d'informació, un dret fonamental de la ciutadania.

El treball per aclarir la veritat és un dret que han avalat i defés tots els tribunals, des del Constitucional al Suprem. A més, en el cas de Vilaweb, els informes dels Mossos d'Esquadra i dels metges acrediten la versió defesa pel mitjà de comunicació que va assegurar que Vilaró podria no haver sigut ferit en els aldarulls provocats en la celebració de l'Eurocopa als carrers de Barcelona.

A més a més, des de la Unió de Periodistes es denuncia que en aquest cas s'utilitzen recursos públics per pressionar a periodistes. El fet de portar als tribunals a un periodista i obligar-li a gastar els seus propis diners no és sinó un intent de frenar en un futur altres investigacions periodístiques. L'associació de professionals valencians considera una perversió eixa utilització de recursos públics, més quan la majoria de partits polítics al consistori també han demanat la retirada de la querella.

Per últim, la Unió de Periodistes Valencians confia que el dia 29 de març, quan Vilaweb siga portat a judici per l'Ajuntament de Barcelona, els tribunals exoneren Partal per que ha treballat amb diligència i honestedat, dos principis fonamentals per al desenvolupament de la professió.

Comparte esta noticia

1 comentario

narubix escribió
22/03/2011 23:38

vaja, ara es donen compte de que a l'Ajuntament de Barcelona tampoc hi ha "democràcia", com diria Jàuregui... ni a la Generalitat Catalana tampoc. Però clar, a Catalunya tots callen... Ací parlem del Gürtel... no recordeu lo del famós 3%??? a Catalunya no hi ha democràcia.

Escribe un comentario

Tu email nunca será publicado o compartido. Los campos con * son obligatorios. Los comentarios deben ser aprobados por el administrador antes de ser publicados.

publicidad